panostetaan lahtelaisten hyvinvointiin

JANNE SILTANEN

Arvot & tavoitteet

Lapsiperheet

Jokaiselle lapselle turvallinen lapsuus. Lapsiperheiden palveluista ei ole varaa säästää. Lapsissa on meidän tulevaisuus.

Talous

Oma talouspolitiikkani on vasemmistolaista. Koen, että ne, joilla on enemmän myös saavat antaa enemmän. Veronkorotuksia ja lainaa otetaan ennen leikkausia.

SOTE

Sotepalveluista on säästetty vuosia. Enää emme voi säästää. Meidän tulee parantaa palveluita. Lahtelaisille päätäntävalta omien palveluiden tuottamisesta. Yksityistäminen ei ole oikea tie.

Kaupunkikehitys

Kaupunkia kehitetään ympäristö huomioiden. Joukkoliikenne ja kevyenliikenteen yhteyksiä on parannettava. Keskustan elinvoimaisuus on kaikkien etu.

Sitä sanotaan, että lapsissa ja nuorissa on meidän tulevaisuus. Tämä on täysin totta. Jokainen aikuiseksi ja siitä eteenpäin kasvanut lapsi rakentaa omalta osaltaan yhteiskuntaamme ja valtaosa heistä pitävät huolta meistä, jotka heidät ovat kasvattaneet. Tälläinen vuorovaikutteinen sykli, jossa ensin pidetään huolta ja sitten annetaan huolenpitoa on kestävä systeemi. Tilanne on kuitenkin entistä enemmän uhattuna sillä me emme enää pidä huolta lapsistamme. En syytä vanhempia. He tekevät tärkeää työtä, mutta syytän yhteiskuntaa. Lapsiperhepalveluista on säästetty vuosia. Päiväkotien ja koulujen resursseja on leikattu, neuvola, terveys ja hyvinvointipalveluista on leikattu. Mielenterveyspalvelut eivät riitä ja kaikki eivät pääse osallistumaan harrastuksiin. 

 

Nuoriso voi entistä huonommin ja iso osa nuorista ei koskaan kasva aikuiseksi, ei päädy työelämään eikä tule pitämään meistä huolta, koska heistä ei ole pidetty huolta.

 

Mitä voisimme tehdä?

 

  • Jokainen voi auttaa. Pidetään huolta toisistamme. Kuunnellaan ja tuetaan. 
  • Yhteiskunnan pitää tarjota palveluita, jotka tukevat kasvua ja kehitystä. 
  • Lapsilta ei pidä enää leikata.
  • Luokkakoot ovat jo liian suuria. 
  • Mielenterveyspalveluiden piiriin tulee päästä kun apua tarvitsee ei kuukausien ja vuosien päästä, kun on jo liian myöhäistä.

 

Miten ratkaisemme tilanteen. Investoimme ihmisiin. Panemme Lahtelaiset kuntoon. Mikä olisikaan parempi investointikohde kuin ihmisten hyvinvointi. Sen hyödyt ovat ylivertaiset.